HomeNieuwsVerkoop caravans gehalveerd

Verkoop caravans gehalveerd

De verkoop van nieuwe caravans is de afgelopen vijf jaar gehalveerd. Dat meldt de BOVAG aan BNR Nieuwsradio. Nederland blijft in Europa wel caravanland nummer één.

In 2009 werden nog dik 10.000 nieuwe caravans verkocht in ons land, vorig jaar waren dat er nog maar 5.782, 44 procent minder. Volgens Tom Huyskens, woordvoerder van de BOVAG is de caravan echter nog niet op z’n retour. Het totale aantal in ons land geregistreerde caravans bedraagt 463.000 en dat is maar een kleine daling in het afgelopen, aldus Huyskens.
Volgens Huyskens is de daling in de verkoop van nieuwe caravans ook het gevolg van de verschuiving in de verkoop van nieuwe auto’s naar kleinere en hybride auto’s. Er komen steeds meer auto’s die geen caravan kunnen trekken en het is dus een vrij logische ontwikkeling dat er dan wat minder interesse is voor nieuwe caravans, zo laat Huyskens weten.

Meer campers in ons land

In tegenstelling tot de verkoop van caravans is die van campers wel gestegen. Er is volgens Huyskens een kleine verschuiving richting campers en voor het eerst staan er in ons land meer dan 85.000 campers geregistreerd. Vooral de gebruikte camper is in trek, want daarvan wisselden er vorig jaar 5.500 van eigenaar, tegen 4.000 stuks vijf jaar geleden. De verkoop van nieuwe campers bedraagt de afgelopen vijf jaar tussen 1.000 en 1.500 exemplaren.


Bron: Carros