HomeNieuwsPeugeot Vision Gran Turismo

Peugeot Vision Gran Turismo

De PEUGEOT VISION GRAN TURISMO maakt zijn opwachting in de game GRAN TURISMO 6. Een vermogens-/gewichtsverhouding van 1 kg/pk (875 pk bij 875 kg!) en een acceleratie van 0-100 km/h in 1"73. PEUGEOT biedt miljoenen gamers de mogelijkheid deze verbluffende prestaties zelf te beleven met deze supercar die exclusief is ontworpen voor de game Gran Turismo 6 (GT6™) voor de PlayStation®3.

Terwijl PEUGEOT al met 15 racewagens is vertegenwoordigd in Vision Gran Turismo, ging het merk met de leeuw ook de nieuwe uitdaging van Kazunori Yamauchi, bedenker van het toonaangevende racespel, aan: het ontwerpen van een bijzondere auto ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het racespel.

De designers van PEUGEOT en de ingenieurs van PEUGEOT Sport hebben samen een extreme supercar ontworpen met alle specifieke kenmerken van een uiterst krachtige enduranceracer die perfect tot zijn recht komt in de HD-weergave van Gran Turismo 6. De PEUGEOT Vision Gran Turismo maakt onmiddellijk indruk door zijn gebeeldhouwde silhouet dat is ontworpen om de lucht te doorklieven en een hoogte heeft van slechts 1,04 m, zonder ontsierend spoilerwerk. De vorm van de carrosserie is voldoende om de auto de benodigde neerwaartse druk te geven.

Vlak achter de bestuurder bevindt zich de midscheeps geplaatste 3,2 liter V6 turbomotor, die zijn vermogen van 875 pk via een handgeschakelde zesversnellingsbak overbrengt op de vier permanent aangedreven wielen met een velgmaat van 22 inch voor en 23 inch achter. Het lage gewicht (slechts 875 kg!), de ideale gewichtsverdeling en de ultradirecte besturing vormen de ultieme combinatie voor de uitdagingen van Gran Turismo. Daarbovenop komen nog de fenomenale acceleraties en de sprint van 0-100 km/h in slechts 1"73 dankzij de vermogens-/gewichtsverhouding van kg/pk. Ook het remvermogen is indrukwekkend dankzij de 4 geventileerde koolstofvezel schijfremmen van Brembo, met een diameter van 380 mm voor en 337 mm achter...

De virtuele coureurs kunnen de PEUGEOT Vision Grand Turismo zeer binnenkort uittesten op niet minder dan 40 circuits en in 107 configuraties. De PEUGEOT Vision Gran Turismo komt exclusief voor de PlayStation 3, in 6 kleuren beschikbaar bij de gratis update voor Gran Turismo 6.

Volg de hashtag #PeugeotVisionGT om van het laatste nieuws over deze bijzondere PEUGEOT op de hoogte te blijven en beleef binnenkort ongekende sensaties! Stay tuned! Bekijk de trailer: http://youtu.be/0YMDfQP5zk8.