HomeNieuwsPeugeot Traveller

Peugeot Traveller

De Peugeot Traveller wordt op de Geneva Motorshow 2016 gepresenteerd en is een bijzondere verschijning in de wereld van de Combispace en VIP-shuttles. Peugeot Design introduceert in dit segment nieuwe stijlcodes gelijkend op die van de hatchbacks en de SUV's van het merk. De uitgesproken vormgeving van de Peugeot Traveller oogt dan ook krachtig en elegant. Peugeot heeft de Traveller nog veel meer troeven meegegeven om een referentie in het segment te kunnen worden. De Traveller is gebouwd op een afgeleide van het modulaire EMP2 platform en dat staat garant voor een hoog kwaliteits- en efficiëncyniveau en voor het voordeligste brandstofverbruik in zijn segment. De BlueHDi Euro6 motoren werken met de meest efficiënte emissiecontrole op de markt: een SCR katalysator voor het roetfilter.

Deze motoren zijn sinds eind 2013 op de markt en hebben zich laten zien als een uitstekende combinatie van rijplezier en prestaties met tot 180 pk en 400 NM en een voor dit segment best in class verbruik en CO2-uitstoot. Dit gamma motoren heeft een gemiddeld verbruik van slechts 5,4 l/100 km, wat overeenkomt met 140 g CO2/km. De Peugeot Traveller verwent zijn passagiers met rust en vertrouwen dankzij de Peugeot waardige rijkwaliteiten en een topklasse ambiance en comfort. Het is een gebruiksvriendelijke auto die aan de dagelijkse behoefte kan worden aangepast met de vele indeelmogelijkheden tot 9 zitplaatsen en talrijke uitrustingen en functies, waarvan sommige uniek zijn voor zijn segment.
  

Peugeot Traveller, in het kort.

Peugeot heeft dit nieuwe aanbod in het personenautogamma met ‘Traveller’ een unieke naam gegeven, die net als zijn uitgesproken en elegante design een moderne visie op reizen en veel ruimte uitdrukt.

De nieuwe basis, een afgeleide van het modulaire EMP2 platform, combineert compacte buitenafmetingen met maximale binnenruimte. De Peugeot Traveller biedt dan ook tot 9 ruime zitplaatsen en 1.500 liter bagageruimte die kan worden uitgebreid tot 4.900 liter doordat de stoelen verwijderd kunnen worden.

Hij is er in 3 lengtes van 4,60 m tot 5,30 m, en past met slechts 1,90 m hoogte, zeldzaam in dit segment, ook in overdekte parkeergarages. De versies Standard en Long van 4,95 m en 5,30 m positioneren zich in de kern van de markt. De versie Compact van 4,60 m is uniek voor dit segment en kan ook tot 9 personen comfortabel vervoeren. Met zijn beperkte afmetingen en overhang is de Peugeot Traveller bijzonder wendbaar in het dagelijkse verkeer, ook in de stad.

De Peugeot Traveller Business VIP biedt voor de achterinzittenden een configuratie met 4 of 5 tegenover elkaar geplaatste, lederen stoelen. Het multifunctionele dak met trizone airconditioning en soft-diffusion, een unieke functie in dit segment, en sfeerverlichting dragen ook allemaal bij aan het gevoel van welbehagen van de inzittenden.

Talrijke comfort- en veiligheidsuitrustingen

De moderne en efficiënte Euro6 motoren van 95 tot 180 pk en de nieuwe automatische versnellingsbak EAT6 beloven veel rijplezier en voor dit segment uitstekende waarden voor wat betreft verbruik en CO2-uitstoot. De meest efficiënte Peugeot Traveller met 5,1 l/100 km, ofwel 133 g/km CO2-uitstoot, en de rest van het gamma met 5,4 l/100 km, ofwel gemiddeld 140 g/km uitstoot, zijn best in class.

De Peugeot Traveller biedt talrijke comfort- en veiligheidsuitrustingen van de nieuwste generatie, die zeldzaam of uniek zijn in dit segment:

  • De handsfree zijschuifdeuren zijn uniek op de markt;

  • Head-up Vision en Trafic Sign Recognition met Speed Limit zijn uniek voor het segment;

  • Een apart openende achterruit, een glazen dak, Active Safety Brake en Dynamic Light Assist;

  • Een nieuw connected navigatiesysteem met voice control en real time verkeersinformatie, VisioPark 1 achteruitrijcamera met 180° kijkhoek van bovenaf, en zoom op de situatie achter de auto of het Driver Attention Alert verschijnt voor het eerst in een Peugeot.

De Peugeot Traveller biedt 2 gamma's, één voor particulieren en één voor de zakelijke markt, die beide leverbaar zijn in twee afwerkingsniveaus.