HomeNieuwsPeugeot Sport gaat opnieuw Dakar rijden

Peugeot Sport gaat opnieuw Dakar rijden

The Lion Roars Again, zo meldt Peugeot. Wat het betekent? Peugeot Sport gaat weer deelnemen aan Dakar, zo heeft de Franse autoconstructeur vandaag verkondigd.

Peugeot Sport verschijnt in 2015 aan de start van de Dakar Rally in Zuid-Amerika. De uitputtende race gaat dwars door Bolivia, Argentinië en Chili en heeft van 4 tot 17 januari 2015 plaats. Het design van de rallywagen, genaamd 2008 DKR, is al deels te zien op een teaser. Peugeot Sport werkt bij de ontwikkeling van de auto samen met Red Bull en Total. Er zijn tevens al coureurnamen gecommuniceerd. Zo mogen Carlos Sainz en Cyril Despres plaatsnemen in de 2008 DKR. Tijdens de Beijing Motor Show op 20 april geeft Peugeot Sport meer details vrij over de auto.

Winnen!

Peugeot Sport heeft grote verwachtingen van Dakar 2015. “We zijn op de hoogte dat Dakar erg moeilijk wordt, maar ons doel is om de race te winnen”, zegt Peugeot CEO Maxime Picat. Volgens de CEO geeft het evenement Peugeot wereldwijd bekendheid. “De race is zeer bekend in Europa, maar ook China en Zuid-Amerika.”

Winst

Peugeot is geen onbekende speler in Dakar. Zo won het zelfs drie keer op rij in de jaren 1987, 1988 en 1989 met een 205 T16. Een jaar later was de eerste positie opnieuw voor Peugeot Sport, alleen reed het merk toen met de 405 Turbo 16.

Smaak weer te pakken

De Franse autobouwer voert de activiteiten van Peugeot Sport weer langzaam op. In 2012 trok het nog de stekker uit het Le Mans-project waar het merk jarenlang de rivaal was van Audi. Het merk nam dit besluit vanwege de moeilijke economische situatie in Europa. Peugeot wilde al zijn geld en energie steken in de verkoop van auto's. Maar na de succesvolle recordpoging op Pikes Peak en de deelname aan het Goodwood Festival of Speed met de 208 T16 om het record van de Goodwood Hillclimb te verbeteren, heeft Peugeot Sport de smaak weer te pakken.

Bron: Autovisie