HomeNieuwsPeugeot onthult de Nieuwe Peugeot 308 SW

Peugeot onthult de Nieuwe Peugeot 308 SW

Een paar weken na de officiële introductie van de nieuwe 308 komt Peugeot nu met een nieuwe variant van dit succesvolle model. Net als de 308 Berline is deze Peugeot 308 SW helemaal nieuw en is alleen de naam hetzelfde als van zijn voorganger. De nieuwe PEUGEOT 308 SW beleeft zijn wereldpremière op de Salon van Genève 2014 en zal vanaf 29 mei leverbaar in Nederland worden. Eerder maakte Peugeot al bekend dat de nieuwe Peugeot 308 SW als Blue Lease én als Blue Lease Executive leverbaar zal zijn met 14% bijtelling.

Royale afmetingen

De stilisten van Peugeot hebben een grote, dynamische break ontworpen, stijlvol, stoer en sportief tegelijk met een totale lengte van 4,58 m en 1,47 m hoog. Dankzij de royale afmetingen voldoet de auto helemaal aan de fundamentele verwachtingen van de liefhebbers van een break: veel ruimte, een slimme indeling en praktische gebruiksmogelijkheden.

De bagageruimte heeft een inhoud van 610 liter (VDA 210), daarmee is de nieuwe Peugeot 308 SW koploper in zijn klasse. Door de efficiënte vormgeving is de beschikbare ruimte maximaal te benutten. Praktisch in het gebruik (achterbank in één beweging vanuit de bagageruimte neer te klappen) en efficiënt (volledig vlakke laadvloer). De hoogwaardige afwerking van de bagageruimte zorgt voor een topklasse-uitstraling.

EMP2 platform

De nieuwe Peugeot 308 SW staat op hetzelfde platform (EMP2) als de 5-deurs 308. Dit platform wordt alom geprezen vanwege het lage gewicht en de dynamische weggedrag. De auto weegt in totaal 140 kg minder dan zijn voorganger. De nieuwe Peugeot 308 SW is een break met de dynamiek en het sportieve karakter van een vlotte hatchback.

Euro 6 motoren

De auto is leverbaar met Euro 6 benzine- en dieselmotoren, die garant staan voor optimale prestaties en een lage uitstoot. Een BlueHDi versie met een CO2-uitstoot van slecht 85 g/km vormt de nieuwe norm in dit segment.

Binnenin zorgt de moderne en innovatieve Peugeot i-Cockpit voor een geheel nieuwe rijsensatie voor zowel de bestuurder als zijn passagier.

De kwaliteit van de nieuwe Peugeot 308 SW is duidelijk terug te vinden in de aandacht voor elk detail met als doel om de beste in zijn klasse te worden en sluit helemaal aan bij de up-marketstrategie van het merk.

De nieuwe Peugeot 308 SW wordt gebouwd in Sochaux, de motoren komen uit de fabrieken in Trémery en Douvrin.

Auto van het jaar 2014

De nieuwe Peugeot 308 is gekozen tot Auto van het jaar! Een resultaat wij als Autobedrijf Van Tilborg erg trots op zijn.

Meer informatie

Voor meer info of een offerte bent u van harte welkom! Wij maken wij graag geheel vrijblijvend een afspraak met u. U kunt ons bereiken via 0418-512218, ons direct een e-mail sturen of vul het contactformulier in, wij nemen dan contact met u op.