HomeNieuwsPeugeot introduceert: de Peugeot 2008

Peugeot introduceert: de Peugeot 2008

Naar aanleiding van het grote succes van de 3008 cross-over komt Peugeot nu met een uniek model in het B-segment, de Peugeot 2008. Deze auto zal komende zomer geïntroduceerd worden en gaat het verkoopsucces van de 208, die momenteel al op de tweede plaats staat in dit segment in Europa, zeker versterken.

Deze nieuwe crossover is de eerste Peugeot die is ontwikkeld dankzij een intensieve samenwerking tussen medewerkers in verschillende delen van de wereld. Met de hele wereld als markt geeft de 2008 een sterke impuls aan de internationale ambities van het merk: een uitbreiding van het gamma en de intentie om vooral nieuwe klanten te winnen.

Een innovatief concept

Peugeot heeft een ambitieus bestek opgesteld. Het was een ware uitdaging om in drie verschillende werelddelen tegelijkertijd een auto te ontwerpen met het typische DNA van de Peugeot crossovers, dat zich kenmerkt door unieke rijeigenschappen, een opvallend design en vele gebruiksmogelijkheden, bestemd voor een wereldwijd publiek.

Chic, sportief, met de nieuwe 2008 biedt Peugeot een rijk en gevarieerd alternatief in het B-segment. Met een lengte van slechts 4.16 m biedt de nieuwe 2008 de rijeigenschappen van een berline, de ruimte van een SW en de robuustheid van een SUV. De auto nodigt uit tot instappen want het interieur is ruim, praktisch en comfortabel. Dankzij krachtige prestaties en unieke rijeigenschappen is de auto overal in zijn element, in het drukke stadsverkeer maar ook op buitenwegen. Stimulerend, multifunctioneel, de 2008 past zich aan de wensen van iedere klant aan.

De Peugeot 2008 zal eerst in Frankrijk (Mulhouse) gebouwd gaan worden daarna in China (Wuhan) en later ook in Brazilië (Porto Real).

Een unieke styling, elegant en robuust

De 2008 stelt de nieuwe norm in het segment van de kleine auto’s. Innovatief op alle fronten, een auto die verschillende werelden weet te verenigen.

De auto staat 25 mm hoger op de weg dan de 208 en lijkt met zijn stoere 17”matglanzende velgen  te “kleven” aan de weg. De wielkasten zijn optisch met elkaar verbonden door de zwarte afwerking van bumpers en skirts. De roestvrijstalen elementen en stootstrips op de flanken versterken het robuuste en elegante karakter van de 2008.

Het front heeft de stilistische kenmerken van Peugeot.

Elegant en geraffineerd, met naadloos aansluitende delen, slank en zonder opsmuk. De fraaie chromen grille met metalen lamellen geeft de auto een geheel eigen gezicht. Het ontwerp van de unieke koplampen sluit perfect aan bij de diverse technische functies. Ze hebben die katachtige blik die zo kenmerkend is voor alle Peugeot modellen. Dit wordt nog geaccentueerd door de LED-dagrijverlichting. Het geheel oogt strak en stoer, mede dankzij de vorm van de motorkap en de voorschermen die een gevoel van veiligheid en bescherming geven.

Opvallend is ook de vorm van de voor- en achterschermen die het sportieve karakter van de auto onderstrepen. Een groot ruitoppervlak, waaronder dat van een panoramisch dak, zorgt voor een licht en ruim interieur en biedt veel zicht rondom.

Ook de achterkant van de auto is robuust en sportief. De inhoud van de bagageruimte is bijzonder royaal, onder met een kenmerkende verhoging in de daklijn. De grote achterklep wordt geflankeerd door een paar “dikke” achterlichten. De drie LED-lichtstroken lijken in de behuizing te zweven.

Het elegante en dynamische karakter van het dak is ook vanaf de zijkant goed te zien. De welving in het dak volgt de chromen sierlijst boven het achterportier. De daklijn loopt vanaf de achterspoiler zonder enige onderbreking door tot aan de voorstijl. Naadloos aansluitende dakrails onderstrepen het dynamische en vrijetijdskarakter van de 2008.

Uiterst moderne, lichte motoren zorgen voor krachtige prestaties en een ongekend laag brandstofverbruik. Met onder andere eHDi diesels en een 3-cilinder benzinemotor laat de crossover 2008 van zich spreken met een CO2 uitstoot vanaf 99 g/km.

Meer informatie

Voor meer informatie en het doorspreken van alle mogelijkheden maken wij graag een geheel vrijblijvende afspraak met u. U kunt ons bereiken via 0418-512218, ons direct een e-mail sturen of vul het contactformulier in, wij nemen dan contact met u op.