HomeNieuwsPeugeot Exalt: meer foto's en info

Peugeot Exalt: meer foto's en info

Peugeot heeft meer informatie over zijn nieuwe concept-car, de Exalt, naar buiten gebracht.

Het 1.700 kg zware studiemodel, volgens Peugeot een kruisbestuiving tussen Franse en Chinese cultuur en know-how, heeft een lengte van 4,70 meter, 9 millimeter korter dan de 508. De hoogte bedraagt 1,31 meter, en dat is bijna 15 millimeter lager. Voor de achterklep maakt Peugeot gebruik van een ruimtebesparendpantograaf-mechanisme en het koetswerk is voorzien van een 'haaienhuid' voor een betere stroomlijn.

Binnenin past Peugeot een bonte verzameling aan verschillende materialen toe, waaronder hout en 'chiné', een stof op wolbasis. De middentunnel herbergt twee uitschuifbare beeldschermen voor de bediening van onder andere audio, navigatie, airco en het Pure Blue-systeem. Dat filtert de lucht voordat het de auto binnenkomt en verspreidt bactericiden om de leefomgeving zo schoon mogelijk te houden.

Voor de voortstuwing van de Exalt zorgt een Hybrid4-aandrijflijn, bestaande uit een 1,6-liter THP-motor met 270 pk voor de voorwielen en een elektromotor met 68 pk die de achterwielen aandrijft. Het gecombineerde vermogen bedraagt 340 pk en schakelen gaat via een automatische zesbak.

Of de Exalt inderdaad de voorbode is van een vierdeurscoupé op basis van de 508, is nog even afwachten. Het studiemodel staat op de autobeurs van Peking, Auto China, en wellicht dat Peugeot daar iets meer van de plannen laat doorschemeren.
Van Tilborg @ twitter

Wat een heerlijk begin van de week! Ook de eerste positieve klantenreviews al weer ontvangen!… instagram.com/p/BYVwdwuBRdt/

28 augustus