HomeNieuwsPeugeot 208 BlueHDi

Peugeot 208 BlueHDi

De nieuwe PEUGEOT 208 in de uitvoering 1.6 BlueHDi 100 Stop&Start heeft een nieuw record voor het brandstofverbruik op lange afstand gevestigd onder toezicht van de UTAC. Deze auto legde 2152 km af op 43 liter diesel, wat neerkomt op een gemiddeld brandstofverbruik van 2,0 l/100 km (1 op 50). Dit record is een bevestiging van het technologische raffinement van de Euro 6 BlueHDi-motoren en hun bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Deze prestatie is eind april geleverd op het PEUGEOT-testcircuit in het Franse Belchamp onder toezicht van het Franse homologatie-instituut UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle). Een volledig fabrieksoriginele PEUGEOT 208 in de motoruitvoering 1.6 BlueHDi 100 S&S met handgeschakelde vijfversnellingsbak heeft daar in 38 uur 2152 km afgelegd, waarvoor de auto slechts 43 liter brandstof nodig had! De nieuwe PEUGEOT 208 vestigt daarmee het absolute record voor het brandstofverbruik op lange afstand van een productieauto. Om dit resultaat mogelijk te kunnen maken hebben gedurende de recordpoging meerdere bestuurders elkaar om de 3 à 4 uur afgewisseld.

Recordpoging

De voor de recordpoging gebruikte PEUGEOT 208 is een zeer zuinige uitvoering die gewoon via de dealer leverbaar is. Met een gehomologeerd gecombineerd brandstofverbruik van 3,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 79 g/km is deze uitvoering een wereldwijde maatstaf voor productieauto's met een verbrandingsmotor. Deze uitvoering is herkenbaar aan de aerodynamische achterspoiler en de Michelin Energy Saver Plus-banden met een extreem lage rolweerstand. De nieuwe PEUGEOT 208 is niet alleen uitzonderlijk zuinig, maar biedt dankzij de compacte en lichte bouw ook veel rijplezier. Uitdaging aangenomen en gewonnen!

Door op unieke wijze het SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction) te combineren met het roetfilter met additief (FAP), bewijst de BlueHDi-technologie eens te meer het doeltreffendste en krachtigste diesel-emissieregelingssysteem van de markt te zijn.

De nieuwe PEUGEOT 208 die vanaf juni in Europa bij de dealers staat, is leverbaar met Euro 6 benzine- en dieselmotoren die uitzonderlijk lage verbruikscijfers combineren met hoge prestaties. Deze motoren vallen op door de uitzonderlijk lage CO2-uitstoot met waarden vanaf 97 g/km voor de benzinemotoren en waarden die voor het gehele Nederlandse gamma BlueHDi-motoren zelfs onder de 88 g/km blijven.

CO2-uitstoot

De CO2-uitstoot van alle auto's van het merk gaat met rasse schreden omlaag. Doordat in steeds meer modellen gebruik wordt gemaakt van de 3-cilinder PureTech-benzinemotoren, de BlueHDi-dieselmotoren, de nieuwe 1.6 THP-benzinemotoren en de nieuwe EAT6-transmissie behoren nu 20 modellen van PEUGEOT tot de beste in hun vermogensklasse voor wat betreft de CO2-uitstoot (5 modellen met een PureTech-motor, 3 met een 1.6 THP-motor en 12 met een BlueHDi-motor).

Deze motoren zijn kenmerkend voor het streven van PEUGEOT het milieu zo veel mogelijk te ontzien door steeds schonere motoren te ontwikkelen die zo min mogelijk CO2 uitstoten. Dankzij de milieuprestaties van PEUGEOT is de groep PSA PEUGEOT CITROËN in 2014 toonaangevend in Europa qua CO2-uitstoot met een gemiddelde uitstoot van 110,3 g/km terwijl het Europese gemiddelde 123,7 g bedraagt.

Zuinigste PEUGEOT 208 uiteraard ook in Nederland te koop!

De PEUGEOT 208 1.6 BlueHDi 100 S&S die het zuinigheidsrecord heeft gevestigd, is ook in Nederland te koop naast een net zo zuinige 75pk variant. Beide versies zijn eveneens leverbaar als aantrekkelijke Blue Lease uitvoering voor de zakelijke markt. De bijtelling is in alle gevallen slechts 14% met een maandelijkse bijtelling vanaf €80,= per maand.

Meer informatie

Wilt u de Peugeot 208 zelf ervaren? Wij verwelkomen u graag in de showroom!

Voor meer info of een offerte bent u van harte welkom! Wij maken wij graag geheel vrijblijvend een afspraak met u. U kunt ons bereiken via 0418-512218, ons direct een e-mail sturen of vul het contactformulier in, wij nemen dan contact met u op.

Graag tot ziens!