HomeNieuwsOok Peugeot 308 SW krijgt 14% fiscale bijtelling in 2014!

Ook Peugeot 308 SW krijgt 14% fiscale bijtelling in 2014!

Peugeot Nederland komt vandaag met belangrijk positief nieuws voor de leaserijder. De nieuwe Peugeot 308 SW, die eind mei 2014 geïntroduceerd wordt, zal als Blue Lease én als Blue Lease Executive leverbaar zijn met 14% bijtelling (85 gr CO2 /km). Eerder maakte Peugeot bekend dat de berline uitvoering van de nieuwe 308 in deze gunstige bijtellingscategorie valt.

Prijzen

Peugeot 308 SW Blue Lease € 24.050,-

Peugeot 308 SW Blue Lease Executive € 26.350,-

De aankondiging van deze twee prijzen vindt plaats ruim vóór de officiële publicatie van foto’s en verdere consumentenprijzen. Over enkele weken zal er meer informatie over de nieuwe Peugeot 308 SW bekend worden gemaakt.

Uitrusting

Traditiegetrouw is het Blue Lease gamma van Peugeot rijk uitgerust. Zo heeft de Peugeot 308 SW Blue Lease standaard een touchscreen met radio én navigatie, een Peugeot Connect SOS-module, een multifunctioneel lederen stuurwiel, airconditioning en cruise control. De Peugeot 308 SW Blue Lease Executive voegt daar nog een aantal zaken aan toe zoals climate control, lichtmetalen velgen, parkeerhulp voor en achter en een glazen panoramadak.

BlueHDi

De versies van de nieuwe Peugeot 308 met 14% bijtelling zijn allen voorzien van een nieuwe 1.6 liter BlueHDi motor. Deze motor is een doorontwikkeling van de bekende DV6-motorreeks, maar is nu voorzien van BlueHDi technologie. Kort gezegd, betekent dit dat in de uitlaat naast de normale katalysator en het roetfilter ook nog een SRC katalysator is geplaatst. In combinatie met een nieuw additief, AdBlue genaamd, zorgt dit systeem voor het nog verder terugdringen van schadelijke stoffen in de uitlaatgassen én een reductie van het brandstofverbruik. Bij Peugeot krijgt dit systeem de benaming BlueHDi. De motoren die voorzien zijn van de Blue HDi technologie voldoen hiermee reeds aan de €6 uitlaatgasnorm die in 2015 wettelijk verplicht zal worden gesteld.

Bestelbaar vanaf heden

De Peugeot 308 en de Peugeot 308 SW Blue Lease uitvoeringen zijn vanaf heden direct te bestellen. Vanaf maart zullen de eerste Peugeot 308 berlines met 14% bijtelling worden geleverd, in mei gevolgd door de Peugeot 308 SW.