HomeNieuwsNieuwe PEUGEOT 508: Karaktervol

Nieuwe PEUGEOT 508: Karaktervol

PEUGEOT presenteert vandaag in Londen de Nieuwe 508, een op belangrijke punten gewijzigde versie van ons topmodel in het D-segment die meer dan ooit model staat voor de hogere positionering van het merk.

Zo heeft de Nieuwe PEUGEOT 508 een nieuwe grille die ook de toekomstige modellen van het merk zal sieren, en zijn nieuwe voorzieningen beschikbaar zoals een touchscreen, een achteruitrijcamera en dodehoekbewaking. De auto kan worden geleverd met zuinige en sterke Euro 6-motoren, zoals de 2.0 BlueHDi 150pk die, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak, een CO2-uitstoot van slechts 105 g/km heeft. Dat is de laagste waarde in dit segment voor een motor met dit vermogen. De Nieuwe PEUGEOT 508 wordt in augustus tegelijkertijd op de autoshows van Moskou en Chengdu aan het publiek gepresenteerd. Vervolgens maakt de auto zijn opwachting op de Mondial de l'Automobile in Parijs. Vanaf september 2014 is hij in Europa leverbaar.

De PEUGEOT 508, die op de Mondial de l'Automobile 2010 in Parijs werd gepresenteerd, begon zijn verkoopcarrière aan het begin van 2011. Met deze auto bracht PEUGEOT een nieuw model uit in het D-segment, een segment waarin PEUGEOT reeds tientallen jaren onafgebroken aanwezig is geweest. Vanaf de introductie was de 508 leverbaar als berline en break (SW). Een jaar later werd een nieuwe, vernieuwende carrosserievariant toegevoegd aan het gamma. De PEUGEOT 508 RXH, standaard voorzien van de HYbrid4-technologie die later ook op de berline beschikbaar kwam, is een model op zich: het allroad-karakter, de gebruiksmogelijkheden en de lage milieubelasting van dit model blijven uniek.

Met de vernieuwing van de 508 is het huidige gamma het jongste gamma uit de historie van het merk. De 508 is kenmerkend voor de ambitie om PEUGEOT hoger in de markt te positioneren, kwaliteit centraal te stellen en het imago van het merk wereldwijd te versterken. Sinds de introductie zijn er bijna 370.000 exemplaren van de 508, die zowel in Frankrijk als in China wordt gebouwd, verkocht. In China, de grootste markt voor de PEUGEOT 508 in 2013, is het model goed voor 36% van de PEUGEOT verkopen. In Nederland zijn er inmiddels ruim 20.000 exemplaren van verkocht.

Een nog karaktervoller design

Het geïnspireerde, elegante design van de PEUGEOT 508 gaf de auto al een degelijke en kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Onze designers hebben op basis van deze kwaliteiten een auto getekend die nog technologischer, krachtiger en karaktervoller overkomt.

De nieuwe grille is een essentieel onderdeel van het design van de Nieuwe PEUGEOT 508. De grille is verticaler geplaatst en in het midden voorzien van de PEUGEOT-leeuw, een duidelijke knipoog naar zijn voorgangers uit de 5-reeks. Door deze grille krijgt de neus van de Nieuwe PEUGEOT 508 een krachtiger en chiquere merkidentiteit. Een merkidentiteit die ook op toekomstige modellen zal worden toegepast.

Ook de hightech verlichting aan de voorzijde valt op. Zowel de dagrijverlichting, de richtingaanwijzers en de mistlampen bestaan voor 100% uit leds. De luxere versies hebben standaard full led verlichting. De in de bumper geïntegreerde dagrijverlichting zorgt voor een duidelijk herkenbare lichtsignatuur - in de vorm van een komma bij de berline en de SW en in de vorm van klauwen bij de RXH - die het charisma van de Nieuwe PEUGEOT 508 onderstreept.

De koplampen geven met hun kleine formaat en lensstructuur de auto een onderscheidende en hightech uitstraling.

De motorkap is gerestyled en is wat vlakker waardoor de drie carrosserievarianten nog chiquer ogen. Bij de berline komt deze nieuwe motorkap het evenwicht tussen de voor- en achterzijde ten goede. Bovendien is bij de berline de achterzijde strakker getekend, dankzij een nieuwe bumper die iets meer uitsteekt ten opzichte van het kofferdeksel en die bovendien een betere bescherming biedt.

Ook de achterlichten van de berline zijn gerestyled: ze hebben een meer horizontale vorm gekregen, zowel vanaf de zijkant als vanaf de achterkant gezien en geven de auto een bijzonder hoogwaardige en hightech uitstraling.

Meer technologie voor nog meer moderne voorzieningen

Ook het interieur is aangepast. Het dashboard is nu voorzien van een 7 inch touchscreen waarmee een groot aantal functies van de auto gemakkelijk kan worden bediend. Daardoor kon het aantal knoppen op de middenconsole worden beperkt, terwijl er bovendien een nieuwe, afsluitbare opbergruimte kon worden gecreëerd.

Voor het recht voor de bestuurder geplaatste, bijzonder complete instrumentenpaneel werd inspiratie gevonden in de wereld van precisiehorloges. Het head-up kleurendisplay geeft de rij-informatie en de aanwijzingen van het navigatiesysteem duidelijk zichtbaar weer op een getint, wegklapbaar scherm.

De kwaliteit van de gebruikte materialen, zowel voor de afwerking als de bekleding, de kwaliteit van de uitrusting en de zorg die aan elk detail is besteed, geven het interieur van de Nieuwe PEUGEOT 508 een moderne, geraffineerde en hoogwaardige touch.

In deze chique ambiance worden fraaie materialen en hightech voorzieningen gecombineerd met een rijke comfort- en veiligheidsuitrusting. Voorbeelden van deze uitrusting zijn het keyless entry and start-systeem, de elektrische, automatische parkeerrem, de grootlichtassistent, de climate control met vier klimaatzones, het JBL-hifisysteem enz. Hieraan zijn twee nieuwe voorzieningen toegevoegd: dodehoekbewaking en de achteruitrijcamera waarvan de beelden in kleur worden weergegeven op het touchscreen.

Nog meer rijplezier dankzij dynamische en efficiënte motoren

De wielophanging van de Nieuwe PEUGEOT 508 is ongewijzigd gebleven, het rijgedrag van de auto is dus nog steeds even aangenaam en veilig. Dankzij de voorwielophanging met dubbele draagarmen en ontkoppelde fusees (bij de GT) of de versterkte McPherson-voortrein (bij de andere uitvoeringen) en de multilink-achteras weet de Nieuwe PEUGEOT 508 nog altijd als geen ander comfort en wegligging te combineren.

De Nieuwe PEUGEOT 508 is leverbaar met benzine- en dieselmotoren van de nieuwste generatie. Bijna alle versies zijn voorzien van Stop&Start-technologie.

De Nieuwe 508 wordt als eerste PEUGEOT geleverd met een nieuwe Euro 6-motor: de 1.6 THP 165 Stop&Start. Deze motor kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak of de nieuwe automatische transmissie EAT6 met 6 versnellingen. Deze motor, die de huidige 1.6 liter THP 155 Euro 5-motor vervangt, heeft een vermogen van 165 pk en een CO2-uitstoot vanaf 129 g/km (handgeschakelde 6-versnellingsbak). Bij de vorige generatie lag deze waarde nog op 144 g/km.

Vanaf de introductie wordt bij alle dieselmotoren van de Nieuwe PEUGEOT 508 de BlueHDi-technologie toegepast, waarmee bijna alle versies in de 20% bijtellingscategorie vallen.

De 2.0 BlueHDi 150-motor, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak, heeft een CO2-uitstoot van slechts 105 g/km (berline en SW). Dat is de laagste waarde voor een motor met dit vermogen in het D-segment. En de 508 berline met de nieuwe 2.0 BlueHDi 180pk motor gekoppeld aan de automatische EAT6-transmissie heeft een gehomologeerde CO2-uitstoot van 111 g/km. Het resultaat van een van de beste verhoudingen tussen vermogen en brandstofverbruik van het segment.

De voor dit segment nog altijd unieke HYbrid4-technologie is natuurlijk nog steeds leverbaar op de berline en standaard op de RXH. Mede dankzij het feit dat deze technologie op meerdere modellen - 3008, 508 en 508 RXH - beschikbaar is, staat het merk 2e voor wat betreft de Europese verkoop van hybrideauto's. De 2.0 liter HDi-motor met een vermogen van 163 pk en de aan de achterwielen gekoppelde elektromotor van 37 pk werken afzonderlijk of gezamenlijk, zonder dat de overgangen voor de gebruiker merkbaar zijn. De vier beschikbare rijstanden (ZEV, 4WD, Sport en Auto) zorgen voor extra rijplezier en een unieke rijervaring. Bovendien is deze uitvoering bijzonder zuinig: met een gehomologeerde CO2-uitstoot van 85 g/km en een gecombineerd brandstofverbruik van 3,3 l/100 km is de PEUGEOT 508 HYbrid4 op deze gebieden koploper in zijn segment.

De Nieuwe PEUGEOT 508 wordt voor de Europese markt in Rennes (Frankrijk) gebouwd en voor de Chinese markt in Wuhan. De commerciële introductie vindt in Europa plaats vanaf 10 september 2014, terwijl de auto in China in januari 2015 wordt geïntroduceerd. Het Nederlandse leveringsgamma wordt in de tweede helft van juli bekend gemaakt. Dan volgen ook de prijzen.

Meer informatie

Voor meer info of een offerte bent u van harte welkom! Wij maken wij graag geheel vrijblijvend een afspraak met u. U kunt ons bereiken via 0418-512218, ons direct een e-mail sturen of vul het contactformulier in, wij nemen dan contact met u op.