HomeService en OnderhoudKleine onderhoudsbeurt

Kleine onderhoudsbeurt

De kleine onderhoudsbeurt

Om te beginnen kunnen we vandaag de dag eigenlijk niet meer spreken van een kleine onderhoudsbeurt. De kleine onderhoudsbeurt is opgegaan in de term onderhoudsbeurt of servicebeurt. Onder het hoofdstuk onderhoudsbeurt leest u alles over dit onderwerp.

De grote onderhoudsbeurt

Ook de grote onderhoudsbeurt kennen we vandaag de dag niet echt meer. De grote onderhoudsbeurt is opgegaan in de term onderhoudsbeurt of servicebeurt. Onder het hoofdstuk onderhoudsbeurt leest u alles over dit onderwerp.De onderhoudsbeurt of servicebeurt

De onderhoudsbeurt of servicebeurt moet uitgevoerd worden aan de hand van een kilometerinterval (bijvoorbeeld elke 15.000 km) of elk jaar. Meestal gaan we uit van hetgeen het eerste is bereikt. De onderhoudsbeurt bestaat dan uit het verversen van motorolie en het vervangen van het oliefilter in combinatie met een algehele grondige inspectie van de auto. Het elektrisch/elektronisch circuit van uw auto wordt gecheckt en de elektronische service-interval indicator wordt gereset. Verder worden zaken gecontroleerd als de accu, ruitenwissers, ruiten, spiegels, verlichting, afstelling van de verlichting, claxon, portier hang- en sluitwerk, interieurfilters, werking aircosysteem, werking verwarmingssysteem,  motorfilters, aandrijfriemen, distributieriem/ketting, koppeling of automatische transmissie, stuurbekrachtigingsvloeistof, ruitensproeiervloeistof, koelvloeistof, antivries t.b.v. de vloeistoffen, hydraulische circuits, afdichtingen en rubbers, wielophanging, wiellagers, spoorstangen, stuurkogels, schokdempers, banden, bandenspanning, uitlaat, uitlaatgassamenstelling, staat van de reminrichting, werking van de reminrichting, vertragingscapaciteit van het remsysteem, handrem, remvloeistof en het hydraulische deel van het remsysteem. Na deze grondige inspectie volgt een voorstel voor eventueel te vervangen delen. Deze delen kunnen aan vervanging toe zijn (aan de hand van de service-interval) of zijn voortgekomen uit de inspectie. Vooraf wordt met u gecommuniceerd over het uit te voeren onderhoud en/of de noodzakelijke reparaties. Uiteraard ontvangt u ook een prijsindicatie vooraf, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Onderhoudsinterval

Wanneer is mijn auto aan een onderhoudsbeurt toe? Dit is een veel voorkomende vraag. In het onderhoudsboekje van uw auto staan de door de fabrikant voorgeschreven onderhoudsintervallen. Afgezien van de kilometers die van de ene beurt naar de andere gereden kunnen worden is het ons advies uw auto jaarlijks te laten onderhouden/servicen. Indien u niet weet of en wanneer uw auto aan een onderhoudsbeurt toe is kunt u dat ons altijd vragen via telefoonnummer 0418-512218 of via e-mail: info@van-tilborg.nl.

Tussentijdse Check-up

Door de lange intervallen tussen de onderhoudsbeurten kan het voorkomen dat uw auto nog maar eens per twee jaar voor onderhoud in de werkplaats komt. Om uw auto toch jaarlijks te laten controleren en zo onnodige problemen te voorkomen, is de Tussentijdse Check-up ontwikkeld. Wij voeren deze Tussentijdse Check-up uit tegen een voordelig tarief van € 19,- inclusief btw.

Kosten onderhoudsbeurt

Aangezien er voor elk merk en type auto verschillende onderhouds/servicebeurten bestaan en er ook per auto periodiek specifieke zaken vervangen moeten te worden (mede afhankelijk van leeftijd en kilometerstand), is het niet mogelijk om vooraf een standaard prijs per onderhoudsbeurt te communiceren. U kunt ons natuurlijk altijd vrijblijvend benaderen voor prijsindicatie een via telefoonnummer 0418-512218 of via e-mail: info@van-tilborg.nl. Graag vernemen wij dan van u uw persoonlijke gegevens alsmede uw autogegevens: merk & type, kenteken en kilometerstand.

Mocht uw auto aan een APK-keuring toe zijn, dan bedraagt deze in combinatie met een onderhoudsbeurt € 19,95 all-­in. Dit is inclusief de wettelijk verplichte afmeldkosten en de viergasmeting (benzine) of roetmeting (diesel).

Meer informatie

Bel voor een vrijblijvende offerte/advies naar 0418-512218, stuur een e-mail of plan uw afspraak direct in via onze werkplaatsplanner.