HomeNieuwsHoop en Liefde Beer

Hoop en Liefde Beer

Speciaal voor Samenloop voor Hoop Bommelerwaard hebben leden van de Rotary met Elze Frie een beertje ontwikkeld, de Hoop en Liefde beer. De opbrengst van de verkoop van dit beertje gaat naar de Samenloop van Hoop.

Kleuren Samenloop en KWF
Het paarse beertje heeft een wit snoetje en een rood hart op de buik waar je een klein briefje, fotootje of ander aandenken in kan doen van iemand die je moet missen of aan wie je graag denkt. Het beertje is in de kleur van de Samenloop voor Hoop en draagt een gebreid rood/wit/blauw dasje, de kleuren van het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding, KWF. 


Rotaryclub Zaltbommel
Het beertje is een initiatief van Rotaryclub Zaltbommel. De leden van deze club steunen op verschillende manieren hun medemens. Door allerlei activiteiten, zoals vrijwilligerswerk, het verzamelen van fondsen en het samen brengen van partijen die elkaar kunnen helpen. Rotary is een wereldwijd netwerk van maatschappelijk betrokken vrijwilligers, waarbij eigenbelang op de achtergrond staat. Tijdens zo’n moment waarbij partijen bij elkaar werden gebracht, kwamen leden van de Rotary in contact met Elze Frie. 

Hoop en Liefde Beer
Elze Frie geeft gemis of verdriet een tastbaar plekje, door het samen ontwerpen van een knuffel. Deze knuffel kan gemaakt worden van eigen kledingstukken en sieraden. Zo kun je ze op een bijzondere wijze bewaren. Je creëert een blijvende herinnering die troost en warmte biedt en waarvan je zielsveel blijft houden. Elze Frie werkt samen met een sociaal naaiatelier en het Rode Kruis.

Naaiatelier
Dit atelier is een werkplek waar mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen, zodat ze hun kans op werk vergroten. De deelnemers krijgen de mogelijkheid werknemersvaardigheden op te doen en werken tevens aan persoonlijk doelstellingen zoals meer zelfvertrouwen, routine opbouwen en Nederlandse taalbeheersing. Er wordt gewerkt aan laag technische opdrachten voor bedrijven en daarnaast kunnen particulieren en bedrijven terecht voor reparatie- en verstelwerkzaamheden. Samen met Elze Frie is een knuffel ontworpen en gemaakt, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het KWF.

Rode Kruis
Het dasje wordt gemaakt door een aantal oudere dames, die tweewekelijks bijeenkomen bij het Rode Kruis, om daar te breien en te haken. Het is fijn voor hen om daar te komen zodat ze niet in een sociaal isolement raken.Hoop een Hoop en Liefde Beer voor de Samenloop voor Hoop! De Beertjes worden te koop aangeboden voor 10,- euro, de opbrengst gaat naar het KWF. Je kunt ze per email (marketing@fsv.nl) bestellen.

Kijk voor meer informatie op: http://bommelerwaard.samenloopvoorhoop.nl/
Van Tilborg @ twitter

Wat een heerlijk begin van de week! Ook de eerste positieve klantenreviews al weer ontvangen!… instagram.com/p/BYVwdwuBRdt/

28 augustus