HomeNieuwsE10 brandstof succes in Duitsland

E10 brandstof succes in Duitsland

Drie jaar geleden was de invoering van E10 – euroloodvrij met 10 procent bio-ethanol – in Duitsland zeer omstreden, maar intussen rijdt 41 procent van de Duitse automobilisten op de als milieuvriendelijk geldende brandstof.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef van Autoscout24 aan de vooravond van een congres over de brandstoffen van de toekomst. Steeds meer automobilisten bezwijken voor het financiële voordeel van E10 dat enkele eurocenten goedkoper is dan gewone Euro loodvrij. Een derde van de E10-tankers geeft wel aan daarmee het milieu te willen sparen.
De invoering van E10 was destijds controversieel omdat veel autofabrikanten niet wilden garanderen dat hun modellen altijd probleemloos zouden kunnen rijden op E10. Bovendien wijzen tegenstanders van E10 er ook op dat bio-brandstof ten koste gaat van landbouwgrond voor voedsel. Dat blijkt uit een representatieve steekproef van Autoscout24 aan de vooravond van een congres over de brandstoffen van de toekomst. Steeds meer automobilisten bezwijken voor het financiële voordeel van E10 dat enkele eurocenten goedkoper is dan gewone Euro loodvrij. Een derde van de E10-tankers geeft wel aan daarmee het milieu te willen sparen. De invoering van E10 was destijds controversieel omdat veel autofabrikanten niet wilden garanderen dat hun modellen altijd probleemloos zouden kunnen rijden op E10. Bovendien wijzen tegenstanders van E10 er ook op dat bio-brandstof ten koste gaat van landbouwgrond voor voedsel.

 

Bron: Carros