HomeNieuwsDe Foodtruck Peugeot

De Foodtruck Peugeot

PEUGEOT presenteerde op 2 april jl. haar visie op de rijdende bistro tijdens een speciale preview in Parijs. De Foodtruck heeft alles in zich om klanten een volledig nieuwe ervaring te bieden op het gebied van snelle en kwalitatief hoogstaande maaltijden.

De Foodtruck PEUGEOT is bedacht en ontwikkeld door het PEUGEOT Design Lab, de Global Brand Design-studio van het automerk, en wordt Le Bistrot du Lion genoemd

In 2016 zal de Foodtruck waarschijnlijk Nederland aandoen: Peter Lute, PEUGEOT Ambassadeur, zal dan de eerste Nederlandse chef-kok zijn die deze speciale bistro in gebruik zal nemen.

 De historie van PEUGEOT begint 200 jaar geleden in Frankrijk. Dit land staat zowel bekend om zijn gastronomische hoogstandjes als om zijn auto-industrie. En dat is geen toeval: in beide gevallen komt het aan op precisie, chemie en innovatie. Al in 1810 werd de graanmolen van de familie PEUGEOT omgebouwd tot een fabriek voor zaagbladen. Vervolgens groeide het merk snel: de eerste koffiemolen van PEUGEOT werd in 1840 verkocht en in 1874 werd de eerste PEUGEOT-pepermolen op de markt gebracht. In 1882 werd het eerste vervoermiddel van PEUGEOT gelanceerd, de Grand-Bi-fiets. Kort daarna startte het merk met een ander visionair vervoermiddel: de eerste automobiel van PEUGEOT. Sindsdien hebben meer dan 65 miljoen motorvoertuigen van PEUGEOT overal ter wereld hun diensten bewezen.

In 2015 is PEUGEOT het enige merk ter wereld dat zowel tafel- en keukengerei als voertuigen - auto's, fietsen en scooters - ontwikkelt en in een miljoenenoplage produceert.

Twee eeuwen van ingenieuze vindingen en gedurfde ontwerpen vormden de inspiratiebron voor een innovatief restaurant op wielen: de unieke visie van PEUGEOT op een rijdende bistro waar zinnenprikkelende gerechten worden geserveerd.

Multifunctioneel

De Foodtruck PEUGEOT is compact en perfect geschikt voor de stad maar ook voor events. De korte overbouw voor en achter staat borg voor een uitstekende wendbaarheid, terwijl de lange wielbasis voor veel laadruimte zorgt.

Eenmaal ter plaatse kan de Foodtruck PEUGEOT worden uitgeklapt waardoor het voertuig twee keer zo breed wordt. Er ontstaat zo een veelzijdige ruimte die gemakkelijk aangepast kan worden aan de omgeving of het evenement.

Le Bistrot du Lion bevat een keukengedeelte, een eetgedeelte, een cafégedeelte en een ruimte voor de dj. Hiermee wordt voortgebouwd op het nieuwe digitale muziekplatform van het merk, PEUGEOT MUSIC, dat webradio en exclusieve playlists biedt (http://peugeot.music.com).

Chef-kok Peter Lute

Wat vindt chef-kok Peter Lute van de innovatieve Foodtruck?

Peter Lute, de getalenteerde chef-kok van LUTE restaurant, en tevens PEUGEOT Ambassadeur, nam in Parijs alvast een voorproefje.

PEUGEOT heeft in Peter Lute, die ook in het design en de kwaliteit van zijn producten gelooft, de ideale partner gevonden. Gedreven door nieuwsgierigheid en geleid door zintuigen en intuïtie runt hij sinds 10 jaar het vermaarde LUTE restaurant in Ouderkerk a/d Amstel. Onlangs bouwde hij twee historische buskruitfabrieken om tot de unieke locatie EXPLORE in Muiden; hiermee verbreedt hij zijn horizon ook op het gebied van evenementen.

Chef-kok Peter Lute zal te zijner tijd bij de inwijding van de Foodtruck PEUGEOT in Nederland tevens de nieuwe peper- en zoutmolenset van PEUGEOT in gebruik nemen die is ontworpen om de PEUGEOT Foodtruck bij al zijn culinaire omzwervingen te vergezellen. Deze set, die Milan is genoemd, is de meest recente hommage van het merk aan de symbiose van culinaire expertise en design.

De molens uit de set Milan zijn de eerste in massa geproduceerde molens die door het PEUGEOT Design Lab zijn ontworpen. De set Milan is gemaakt van beukenhout afkomstig uit de bossen van de Franche-Comté. De molens zijn voorzien van het unieke U-Select-systeem waarmee de gebruiker nauwkeurig, in zes stappen, de korrelgrootte - en dus de smaak - van het zout of de peper kan instellen.

De PEUGEOT-molens worden wereldwijd verkocht. Elk jaar worden er 2,5 miljoen exemplaren van geproduceerd. Ze zijn een graag geziene gast in de keukens van chef-koks dankzij de precisie van hun tandwielen en hun uitzonderlijke levensduur.

Ook PEUGEOT Ambassadeur Peter Lute gebruikt al sinds jaar en dag PEUGEOT-molens in zijn restaurant LUTE.