HomeNieuwsBereikbaarheid Van Tilborg: provincie rond werkzaamheden N32

Bereikbaarheid Van Tilborg: provincie rond werkzaamheden N32

Update 24-04-2017: We zijn weer goed bereikbaar!

Tussen maandag 20 maart en vrijdag 21 april 2017 gaat de provincie Gelderland aan de slag met een aantal afrondende werkzaamheden in het kader van de reconstructie N322 in Zaltbommel.

Omleidingsroutes vanaf 27 maart

Verkeer vanuit Kerkwijk/Brakel:

wordt over de rotonde bij Gameren geleid en dan verder richting Prins-Willem Alexanderstraat, Middelkampseweg, Ouwelsestraat en Nieuwe Tijningen. U vindt ons bedrijf dan aan uw linkerzijde.  

Verkeer vanuit Utrecht/Bruchem:

wordt bij de kruising Hogeweg al opgevangen en gaat vandaar via Hogeweg, Oude Bosscheweg, Van Heemstraweg-West  en Koninging Wilhelminaweg richting het centrum van Zaltbommel. Net voor het centrum slaat u linksaf de Marten van Rossumsingel op. U vervolgt deze weg (loopt over in de Gisbert Schairtweg) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde neemt u de derde afslag. Bij de volgende rotonde vindt u ons bedrijf aan uw rechterzijde.

Verkeer vanuit Den Bosch/Rossum:

kan bovenaan de afslag rijksweg A2 niet naar links maar wordt rechtdoor via het Van Voordenpark. Kokskampseweg, Stationsweg en Koningin Wilhelminaweg richting het centrum geleid. Net voor het centrum slaat u linksaf de Marten van Rossumsingel op. U vervolgt deze weg (loopt over in de Gisbert Schairtweg) totdat u bij een rotonde komt. Op deze rotonde neemt u de derde afslag. Bij de volgende rotonde vindt u ons bedrijf aan uw rechterzijde.

De werkzaamheden

Tussen maandag 20 maart en vrijdag 21 april 2017 gaat de provincie Gelderland aan de slag met een aantal afrondende werkzaamheden in het kader van de reconstructie N322 in Zaltbommel.

Meest ingrijpend is het werk aan de Steenweg Noord: vanaf de rotonde Thorbeckestraat gaat de weg dicht voor doorgaand verkeer.

Op de Steenweg Noord maakt de provincie de geleider in het midden van de weg af en voorziet de weg van geluidsarm asfalt. Bij de definitieve inrichting houdt de provincie rekening met mogelijke toekomstige ontwikkelingen ten zuiden van de watertoren. Tenslotte haalt de provincie de overtollige grond weg en rondt de aanleg van de waterpartij verder af.

Omleiding: 27 maart t/m 21 april 2017

Om dit werk uit te kunnen voeren is het nodig de Steenweg vanaf maandag 27 maart 2017 af te sluiten voor doorgaand verkeer. De afsluiting duurt vier weken. De weg gaat dicht vanaf de rotonde Thorbeckestraat/Steenweg. Fietsers, voetgangers en de bezoekers van het sportpark kunnen er wel door.

U wordt ter plaatste omgeleid met borden 'Omgeleid'. In grote lijnen leidt de provincie verkeer vanaf de A2 via de Hogeweg en de Koningin Wilhelminaweg richting het centrum. Verkeer vanuit Rossum gaat via het van Voordenpark en verkeer vanuit het centrum over Gameren naar Brakel. Op vrijdag 21 april is de weg weer open.

Fietstunnel

Medio april gaat ook het fietstunneltje twee dagen dicht. De afwatering functioneert niet naar behoren. Omdat de provincie toch bezig is met asfaltwerkzaamheden, komt er een nieuwe asfaltlaag in de fietstunnel. De werktijden zijn tussen 06.00 en 18.00 uur . Fietsers kunnen via de Wichard van Pontlaan. De exacte startdatum hangt af van de vorderingen op de Steenweg en volgt later.

Keerwand Hogeweg

Tenslotte werkt de provincie in dezelfde periode in de berm langs de Hogeweg. Een betonnen keerwand wordt aangebracht die over een lengte van ca. 90 meter wordt afgewerkt met een stalen leuning. Ook deze werkzaamheden zijn eind april gereed. U ondervindt hier overigens geen hinder van.