HomeService en OnderhoudBanden wisselen

Winter/zomerbanden wisselen

Tijd voor de zomerbanden!Ieder weertype stelt andere eisen aan de banden. Als de temperatuur boven de  zeven graden komt, is het het beste om uw winterbanden te wisselen voor zomerbanden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van uw medeweggebruiker. Wilt u meer weten over de verschillen tussen zomer- en winterbanden?

Winter- en zomerbanden: verschillende profielen

Profielen winter- en zomerbanden

Bij temperaturen onder zeven graden presteren winterbanden optimaal. Liggen de temperaturen boven de zeven graden, dan is het verstandig om de winterbanden te wisselen voor de zomerbanden. Door de lamellen en het zachtere loopvlakrubber zal een winterband bij temperaturen boven 7°C meer vervormen. Hierdoor wordt het stuurgedrag minder precies en zullen de banden eerder slippen. Het gevolg is een langere remweg en snellere slijtage.

Wij regelen de bandenopslag!

Natuurlijk kunt u uw zomer- of winterbanden thuis opslaan, maar voor uw zomer- of winterbandenopslag kunt u ook bij Van Tilborg terecht. Wij slaan uw banden dan veilig voor u op in ons magazijn.

Meer informatie:

Bel voor een vrijblijvende offerte/advies naar 0418-512218, stuur een e-mail of plan uw afspraak direct in via onze werkplaatsplanner.