HomeService en OnderhoudAircoservice

Aircoservice

Comfort in alle jaargetijden

Een airco­-installatie is een gesloten systeem, gevuld met een ‘koudemiddel’. De lucht die het interieur binnenkomt wordt langs de airco-installatie gevoerd en geconditioneerd. Deze geconditioneerde (koude) lucht zorgt ervoor dat men zich minder vermoeid en ‘plakkerig’ voelt tijdens of na een (lange) rit. Ook zullen in de winterdag de ruiten beter worden ontwasemd bij een hoge luchtvochtigheidsgraad, zoals bij regen of wanneer er meerdere personen in de auto zitten.

Doordat de buitentemperatuur niet of nauwelijks van invloed is op het effect van de drogere lucht, biedt het gebruik van de airco (in combinatie met het verwarmingssysteem) ­ in de winter hetzelfde comfort als in de zomer. De airco­installatie werkt met behulp van een pomp die door de motor wordt aangedreven. Hierdoor kan het gebruik van de airco een iets hoger brandstof­verbruik geven. Dit brandstofverbruik is in de praktijk echter nauwelijks meetbaar en weegt zeker niet op tegen het comfort dat de airco­installatie in alle jaargetijden biedt.

Aircoservicepaketten

Om optimaal gebruik te maken van uw airco-installatie heeft Van Tilborg verschillende aircoservicepakketten ontwikkeld. Afhankelijk van de leeftijd en staat van uw auto is er altijd een pakket beschikbaar om uw airco in optimale conditie te brengen en te houden.

Aircocontrole

Van Tilborg kan een algehele controle van de airco-installatie voor u uitvoeren. Hierbij vindt een controle plaats op:

  • De temperatuur van de uitgeblazen lucht
  • De systeemdruk van het gesloten aircocircuit
  • Werking van de koppeling van de aircocompressor
  • Staat van de aandrijfriem van de aircocompressor
  • Algemene staat van de leidingen
  • Staat van de condensor en ventilator

Reinigen van de verdamper

Aanbevolen bij klachten over onaangename geuren, specifiek bij het inschakelen van de airco.

Aircocontrole & airco vullen

Alvorens de airco-installatie opnieuw gevuld wordt, dient de airco-installatie gecontroleerd te worden. Zodoende wordt voorkomen dat eventuele defecten zorgen voor lekkage van het nieuwe koudemiddel. Na de controle wordt de airco-installatie leeggehaald en opnieuw gevuld.

Volledig onderhoud

Bij volledig onderhoud wordt de airco-installatie gecontroleerd, gereinigd en opnieuw gevuld.

Vervangen van het interieurfilter

Het interieurfilter filtert de pollen, stof, vet en vuil uit de buitenlucht voordat deze het interieur van uw auto binnenkomt. Het tarief voor het vervangen van het interieurfilter is afhankelijk van het merk en type van uw auto. Informeer bij Van Tilborg naar het voor u van toepassing zijnde tarief.Meer informatie

Wilt u meer informatie/advies over onze aircoservices of wenst u een prijsopgaaf voor één van de bovengenoemde werkzaamheden? Dan kunt u bellen naar 0418-512218, of ons direct een e-mail sturen. Uiteraard kunt u de door u gewenste werkzaamheden ook direct inplannen via onze digitale werkplaatsplanner.

Van Tilborg @ twitter

Wat een heerlijk begin van de week! Ook de eerste positieve klantenreviews al weer ontvangen!… instagram.com/p/BYVwdwuBRdt/

28 augustus