HomeNieuwsADAC verkiezingsfraude compleet

ADAC verkiezingsfraude compleet

De verkiezingsfraude bij de ‘Gelber Engel’ van de ADAC voor de meest geliefde auto van de Duitsers, is compleet. Niet alleen het aantal stemmen werd vervalst, maar ook de volgorde van de auto’s. In reactie daarop hebben Duitse merken besloten hun prijzen terug te geven.

Vanmiddag presenteerde Deloitte de voorlopige resultaten van het onderzoek en daaruit bleek dat bij de jongste verkiezing de volgorde van de auto’s is gemanipuleerd. Er zijn bovendien aanwijzingen dat zoiets andere jaren ook is gedaan. Na het tellen van de stemmen in de jongste verkiezing kwam Deloitte tot de conclusie dat er 45.202 stemmen zijn uitgebracht. 3.271 stemmen werden uitgebracht op de VW Golf, 1.703 stemmen op de BMW 3-serie, 1.664 op de Audi A3, 1.320 op de Mercedes A-Klasse en 1.184 op de Skoda Octavia. De VW Golf blijft dus de winnaar van de verkiezingen, maar de ADAC gaf de A3 de tweede plaats en de Mercedes A-klasse de derde plaats. Volgens Deloitte is dat te wijten aan foutieve verwerking van de gegevens, maar ook aan opzettelijk verandering van de uitslag. Eerder vandaag stapte ADAC-president Peter Meyer al op en nu kondigt de ADAC stappen aan tegen de communicatiechef Michael Ramstetter.
Daimler reageerde als eerste op het nieuws van het manipuleren van de verkiezing met de aankondiging dat het concern alle ooit gekregen ADAC-onderscheidingen terug te geven. Kort daarna volgden ook BMW en alle merken van de VW-concern.

Bron: Carros.nl