HomeNieuwsACCIJNSVERHOGING SNEL TERUGGEDRAAID?

ACCIJNSVERHOGING SNEL TERUGGEDRAAID?

Het lijkt er sterk op dat de accijnsverhoging op diesel en LPG snel wordt teruggedraaid. PvdA-leider Diederik Samsom opperde vorige week al dat hij af wil van wat hij noemde een ‘onhandige’ maatregel en volgens bronnen kijkt het kabinet al naar alternatieven.

Samsom suggereerde dat het gat in de begroting gedicht zou kunnen worden met een verhoging van de motorrijtuigenbelasting, maar premier Rutte voelt daar niets voor. Hij zei: “De auto wordt al behoorlijk belast. Het lijkt mij onverstandig om de oplossing in deze richting te zoeken.”

De verontwaardiging over de effecten van de accijnsverhoging neemt steeds grotere vormen aan. Eerder werd al bekend dat de verhoging van de prijs van diesel en LPG geen geld opbrengt, maar juist tientallen miljoenen minder in het laatje brengt omdat er massaal over de grens wordt getankt. Ook transporteurs die verder van de grens zitten tanken veel vaker in het buitenland. Op Facebook en Twitter verscheen een foto van een Belgische tankwagen met de tekst “Rutte bedankt voor de rijkdom” en “Wie is nu dom, een Belg of een Hollander”.