HomeNieuwsAalst 1200

Aalst 1200

Update 19/5/2014: Afgelopen zaterdag, tijdens de Dag van Aalst zijn de winnaars van de prijs, een weekend lang rijden in de Auto van het Jaar 2014,bekend geworden. Wij feliciteren mevrouw Van Halteren en mevrouw Geerlings van harte met het winnen van de prijs! Wij zullen binnenkort contact met u opnemen voor het maken van de afspraak!

1200 jaar Aalst

In 2014 is het 1200 jaar geleden dat het dorp Aalst in de geschiedenisboeken verscheen. Wat begon als enige stukken geschonken grond genaamd Halosta, is nu een bloeiend dorp met bijna 2100 inwoners. Dat moet natuurlijk gevierd worden!

Door een groep inwoners is de “Stichting Aalst1200” opgericht. Het doel van deze stichting is om het 1200 jarig bestaan van Aalst op een bijzondere manier met alle inwoners en belangstellenden te vieren. Dit wordt gedaan door verschillende activiteiten te organiseren gedurende het jubileumjaar.

Dag van Aalst

De publiekstrekker zal zijn “de Dag van Aalst” op zaterdag 17 mei 2014. Op deze dag zullen verenigingen, kerken, en ondernemers zich presenteren. Ook Autobedrijf Van Tilborg zal hierbij aanwezig zijn, op onze stand zullen wij diverse modellen en ons bedrijf aan u presenteren. De dag vangt aan met een dorpsontbijt, gevolgd door een historische optocht waarbij ouders en kinderen in nostalgische kledij, begeleid door enkele herauten, tromslagers en koetsen een rondgang door het dorp zullen maken. In het dorpshuis exposeren kunstenaars, verzamelaars en historische werkgroep “de vier heerlijkheden”.

Een nostalgische kermis zal voor veel sfeer zorgen net als de vele voertuigen (auto’s – tractoren en landbouwvoertuigen) die geshowd gaan worden. Er zal een heus dierenplein zijn en diversen oude ambachten zullen te bewonderen zijn. Op het horecaplein zullen optredens zijn van toneel en andere Aalsterse talenten.

Programma Aalst 1200

21 MAART: Zero Party

22 MAART: Jubileumconcert Fanfare Prins Hendrik

4 APRIL: Bingo avond

16 APRIL: 65+ Middag

6 Mei: Nostalgische viswedstrijd

7 MEI: Solex Grand Prix

9 MEI: Struintocht

16 MEI: Scholendag

17 MEI: De dag van Aalst

DECEMBER: Winterfair (exacte datum nog niet bekend)

Winnaar Prijspuzzel woordzoeker

In de Aalst 1200 krant staat een Van Tilborg woordzoeker-puzzel. Los deze woordzoeker op en de overgebleven letters vormen samen een zin. Deze zin is de oplossing van de puzzel. U kunt de puzzel uiterlijk 16 mei 2014 mailing naar info@van-tilborg.nl. Inzendingen per post kunnen verstuurd worden naar:

Autobedrijf Van Tilborg
Nieuwe Tijningen 2
5301 DA Zaltbommel

Uit de goede inzendingen wordt op 17 mei 2014, tijdens de Dag van Aalst, de winnaar bekend gemaakt. De prijs: een weekend rijden in de Auto van het Jaar 2014: de Nieuwe Peugeot 308.

Reglement

Prijswinnaar dient minstens 18 jaar te zijn en te beschikken over een geldig rijbewijs. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.